m

Haarkleuring

Veelbelovende uitmuntendheid in alles wat we doen. Kom en probeer het!

Expertise

Beyonce en Scarlett Johansson gingen je voor!
Zonder schadelijk milieueffect en lelijke uitgroei, je eigen haarkleur upgraden door de erkende hair-expert: Ria.

Ervaar net als Beyoncé, Scarlett Johansson en andere sterren en topmodellen het neusje van de zalm op het gebied van haarkleuring! Wij vegen de verf met een kwast op jouw haar. Dit heet ook wel de balayage techniek. Het is immens populair. Dat komt doordat de kleur met een prachtige, zachte overloop uitgroeit.
Je hoeft dus niet om de zoveel weken naar de kapper te rennen om het bij te laten verven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld highlights, die groeien wel zichtbaar uit. Met de balayage maken we gebruik van babylights, oftewel subtiele highlights. Bij deze techniek worden geen folies gebruikt. Het resultaat: Sun-kissed effect op je haren. Op deze manier heb je zachte overgangen en is je haar ook mooi van kleur als je het in een knotje of staart draagt.

Balayage ziet er heel natuurlijk uit. Dat is de droom van elke vrouw.

Voordelen van balayage:

 • Je hoeft minder vaak naar de kapper en er is minder onderhoud nodig qua kleuring.
 • Je kunt meer afwisseling creëren met een natuurlijke kleur.
 • Je zult nauwelijks (zichtbare) uitgroei krijgen.
 • Het is een ideale manier om te beginnen met het kleuren van je haar (als je dit voor het eerst doet).
 • Door middel van Face Framing bij de balayage, kun je de mooie accenten in je gezicht beter tot uiting laten komen.

RIA

Verbeter uw gezonde haarverzorgingsroutine met tips en advies

Al ruim 20 staat Ria paraat met haar grote kennis over eindeloos veel kleurencombinaties. Ze matcht je haarkleur met je huidskleur, ogen en glimlach. Ria is up-to-date op vlak van de nieuwste kleurtechnieken. Ze ziet exact welke haarkleur het beste bij jou past.

Ria

Ze adviseert in

 • Permanente eco haarkleuring met bescherming kleurvervaging
 • Haarkleur tussentijds bijwerken met dekkend en glanzend resultaat
 • Uitgroei bijwerken
 • Grijs haar verven
 • Subtiele balayage voor een frisse look
 • Shadow roots voor effect in het haar
 • Natuurlijke highlights
 • Haar ontkleuren met natuurlijke haarproducten
 • Gezonde ecotech colors met glanzend effect

Ria is een erkend haarexpert en zet de gezondheid van je haar met stip op één. Als toekomst bewuste zaak gebruikt ze natuurlijke haarproducten met een ecologisch kwaliteitslabel. Dit betekent dat de producten zijn onderworpen aan strenge ecologische vereisten en alle plantaardige extracten zijn 100% biologisch (in tegenstelling tot andere standaarden die slechts 95% of zelfs minder hebben als vereiste).
Een haarkleur vinden die op je lijf geschreven is? Dat is super want Ria helpt je graag! Ze runt haar gezellige kapsalon in Sint-Lenaarts, een deelgemeente van Brecht.

Ze biedt je een intense glanzende haarkleur zonder schadelijk effect op je haar en hoofdhuid. Na het kleuren, krijg je enkele eenvoudige tips mee naar huis om je net-van-de-kapper-uitstraling zo lang mogelijk te behouden, zo wordt je nieuwe kleur bewaren, boosten en uitstralen kinderspel.
Wie binnenwandelt in haar kapperszaak mag zich voorbereiden op een warme, spontane & vriendelijke sfeer. Een topservice is de basis van je bezoek.

Veelgestelde vragen

Van bruin haar naar blond haar, is al een hele klus om dit mooi blond te krijgen. Je weet waarschijnlijk al wat ik bedoel…. géén kanariegeel.

Ik bespaar je alle technieken die we moeten uitvoeren om dit proces op gang te krijgen. Waar het op neer komt is: het ontkleuringsproces moet gewoon goed gaan.

De donkere kleur moet geleidelijk lichter worden, dit wil niet zeggen hoe hoger het peroxydegehalte des te lichter je donkere haar wordt. Absoluut niet!  Voeg ook geen warmtebron toe bij het ontkleuren zodat het proces sneller gaat en zeker op plaatsen waar het niet te licht mag worden. Opgejaagd blond worden, is ten stelligste af te raden !

Ik krijg geregeld een nieuwe klant in mijn stoel die dus echt kanariepietgeel is, of erger, worteltjesoranje en dat midden op de kruin. De klant weet gewoon niet meer waar ze heen moet want, hun vertrouwde kapper, waar ze in geloofde, heeft haar wens niet kunnen volbrengen. De klant gaat ervan uit dat het salon, waar ze misschien al jaren komt, dit kan. Het is dan aan de kapper om aan te geven tot hoever hun kundigheid gaat.

Er moet een analyse van het haar gemaakt worden :

 • Kleurgeschiedenis: pakjes van de welgekende drogist gebruikt?
 • Henna kleuring?
 • Is het haar eerder geblondeerd, blond spray gebruikt of zelf geknutseld aan het haar?

Dit zijn allemaal factoren om het recept van het ontkleuren geheel aan te passen.

Dit hangt volledig af van welke kleur je nu hebt. Die is bepalend voor welke blondtint haalbaar is. We bespreken exact welke kleurformule we aanmaken om die bepaalde blondkleur te krijgen en om er zeker van te zijn het gele/oranje te neutraliseren.

Ook gaan we in op vragen als: Hoe krijg je die askleur die je graag zou willen? En dit allemaal zonder het haar te beschadigen, dat mag zeker ook niet vergeten worden.

Ben je bijvoorbeeld altijd goudblond gekleurd en je wil naar die mooie askleur? Dan zal er een speciaal kleurrecept bereid moeten worden en zal het niet kunnen opgelost worden met maar één kleur.

Alleen een echte kleurmixer kan jou verder helpen naar de juiste kleur, want die weet ook welke kleuren je kan mixen om die ene kleur te verkrijgen.

Je hebt héél véél kleurkennis nodig voor een perfect passend kleurrecept. De meeste hobbykappers hebben niet zo’n grote voorraad aan kleur waardoor er niet veel te mixen valt.

Valt een kleur vies tegen, dan hebben ze zo’n vijf tubes extra nodig om dit te kunnen fixen. En als ze net die kleuren niet op voorraad hebben… juist! Dan ga jij met je nieuwe kanariewortelkleur naar huis. En ja, je mag ook nog je lelijke kleur afrekenen.

Balayage is een Frans woord voor een ‘veeg’ of ’verven’. Het geeft een sun-kissed, natuurlijk effect aan je haarkleur. Het is een mooie techniek als je niet alle vier weken in de kappersstoel wil zitten om je kleur te laten bijwerken. Bij deze techniek worden geen folies gebruikt. Dit geeft als resultaat subtiele lichtere delen in de lengtes. It looks all natural!

Deze kleurtechniek kan toegepast worden bij zowel blonde als lichtbruine haarkleur.  Ook bij de verschillende haarlengtes van lang tot kort, bij stijl of krulhaar.

Afhankelijk van de wensen en de bestaande kleur, moet je rekenen op een inzettijd variërend van 60 minuten tot 120 minuten.

Kapsalon Ria werkt met Ecotec colors en natuurlijke ontkleuring zodat je haarstructuur beschermd blijft tijdens het proces. Zij adviseert resoluut voor milde producten met ecolabel zoals zachte shampoos, voedende conditioners en long lasting styl-producten.

VRAGEN
z
Contact